Plāna smilšu mīklas kārtiņa un maigs siera pildījums. Ideāls deserts jebkurā gadījumā.
Sastāvdaļas biskvītam
180 g cepumu
65 g cukura
70 g sviesta
Sastāvdaļas pildījumam
900 g krēmsiera
230 g trekna krējuma
200 g cukura
2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
4 lielas olas
Pagatavošana
1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 165 °С.
2․ Cepumus sasmalcina, sajauc ar cukuru.
3․ Izkausē sviestu, pielej cepumiem, samaisa.
4․ Iegūtās drupatas liek apaļā formā ar diametru 23 cm un pieblīvē, lai veidotos līdzena kārta.
5․ Cep 10 minūtes sakarsētā cepeškrāsnī, pēc tam nedaudz atdzesē.
6․ Ar mikseri vidējā ātrumā sakuļ sieru, pievieno krējumu un samaisa.
7․ Pieber sieram cukuru, pievieno vaniļas ekstraktu. Samaisa ar mikseri viendabīgā masā.
8․ Atsevišķā traukā viegli sakuļ olas. Uzmanīgi iejauc siera masā.
9․ Ar foliju blīvi aptin formas apakšu un sānus no ārpuses.
10․ Lej pildījumu uz cepumu pamatnes un izlīdzina ar lāpstiņu. Dažas reizes pasīt ar formu pa galdu, lai atbrīvotos no gaisa pūslīšiem.
Papildu aizsardzībai no ūdens ietin formas apakšu un sienas cepamajā maisiņā.
11․ Ielej dziļā pannā karstu ūdeni un liek tur formu ar siera kūku. Cep 60–65 minūtes.
Gatavais deserts malās ir blīvāks, centrā – nedaudz kustīgs.
12․ Izslēdz cepeškrāsni, nedaudz atver durtiņas un atstāj siera kūku atdzist uz 1 stundu.
13․ Pēc tam izņem no cepeškrāsns, pilnībā atdzesē un liek ledusskapī uz 5–6 stundām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Burkānkūka ar krēmu, riekstiem un rozīnēm. + Vēl trīs interesantas kūku receptes!
Īpašā ķiršu, biezpiena un cepumu kūka Baltā galdauta svētkiem. Piedāvā Liene Zemīte
Medus kūka “Kārumniece”. Vieglais variants bez taukvielām
Maigā ābolkūka ar citrona aromātu. Maz mīklas, bagātīgs pildījums!
Vēja kūkas, par kādām jau sen sapņoji. Viegli pagatavot!